Isolering med Pordrän

Vi hjälper dig med isolering av din husgrund i Stockholm

Ring oss på 070 - 740 90 84

Isolering av din husgrund

Ta hjälp av oss på Lagström Service AB för miljövänlig isolering av din husgrund i Stockholm. Är du intresserad av en offert med fast pris bokar vi gärna in ett möte där dina markförhållanden ses över, var du än befinner dig i Stockholms kommun med omnejd. Vi erbjuder alltid gratis besiktning inför en isolering enligt Pordrän-metoden.

Isolering med pordrän eller isodrän?

Många som är i behov av en grunddränering står inför valet mellan isodrän och pordrän. Vi använder pordrän-skivan, på grund av dess unika uppbyggnad med isolerande, dränerande, kapillärbrytande och uttorkande egenskaper. Allt för ett komplett fuktskydd, med en isolering som fuktsäkrar din husgrund fullständigt. Pordrän har väldokumenterade resultat vid isolering av husgrunder och används av många erfarna entreprenörer. Du kan läsa mer om Pordrän nedanför.

Viktigt vid isolering av husgrunder

Husgrunder isoleras med fördel utifrån, eftersom det motverkar fuktproblem i hög utsträckning. På så vis blir väggarna i din källare varma och torra. Torra väggar kan i sin tur även isoleras inifrån. Genom att isolera sin grund från utsidan får du ett hållbart skydd som förbättrar inomhusklimatet i hela huset. Med en väl isolerad husgrund för dig som bor i Stockholm, kan du spara in stora summor på elräkningen, eftersom värmen bibehålls innanför väggarna. 

Med stigande elpriser i Sverige är en isolering av grund i Stockholm en mycket god investering, som snabbt täcker upp för den enskilda kostnaden. En grundisolering med pordrän i Stockholm är inte bara mån mot din plånbok, utan även mot miljön. Dels innebär isoleringen mindre energispill med minskat behov av att värma upp huset, dels tillverkas Pordrän-skivan i miljövänligt material, utan negativ påverkan på vare sig omgivningen eller klimatet i stort.

Pordrän

I vårt arbete använder vi Pordrän-skivan. Den har en dräneringsfunktion tillsammans med väldigt bra värmeisolering och den är även prisvärd.

pordrän logga

Pordrän är ett material som skyddar väggen mot markvatten som kommer utifrån men också kondensfukten som skapas inifrån källaren. Där det finns möjlighet använder vi också dränklossen.

Pordrän är en fuktskyddad och värmeisolerande dräneringsskiva vars celler är luftfyllda. Den har funnits på marknaden sedan 60-talet och är en välbeprövad produkt. Pordrän-skivan är unik i sin uppbyggnad eftersom varje expanderad cellplastkula i materialet är helt omsluten av ett särskilt bindemedel. Det här bindemedlet limmar samman cellplastkulorna samtidigt som det förhindrar att cellplasten absorberar vatten och fukt.

Vid isolering används skivan med fördel som ett värmeisolerande lager på utsidan av väggen under marken och även under plattan på marken eller under källarbjälklag. Det här gör att väggen och plattan förblir varm och torr. Pordrän-skivan är också miljövänlig och har ingen som helst negativ påverkan på omgivningen. Dessutom är den helt neutral i förhållande till angränsande marklager och dess växtlighet.

När vi gör offert och besiktning tar vi alltid dagvatten med i beräkningen, vart ska det ledas? Med hjälp av vattenkassetter (stenkista) eller kopplas till sandfångsbrunn och vidare till kommunalt avlopp.

Dräneringen kan med fördel ibland kopplas till avloppet om förutsättningarna är rätt. Den skyddande listen bör vara 10 cm under marknivå för att hindra ytvatten från att tränga in vid kraftigt skyfall. Vatten och avlopp (VA) är något som görs i samband med arbetet och kan vara bra att tänka på inför planeringen.

Egenskaper hos Pordrän-skivan

 • Fuktskyddande
 • Värmeisolerande
 • Dränerande
 • Kapillärbrytande
 • Stötupptagande
 • Miljövänlig
 • Typgodkänd

Hur vi isolerar din husgrund – steg för steg

 •   Inledningsvis genomförs varsamma grävarbeten runt huset för att få åtkomst till grunden utan onödig påverkan på trädgård eller övrig miljö.
 •   Grunden undersöks och rengörs, med eventuella reparationer.
 •   Isolering av husgrund med pordrän, som i sin tur täcks med en textilduk för att förhindra jord från att tränga in.
 •   Montering av Pordrän-skivor, där fuktskydd kombineras med isolering.
 •   Återställning av tomten.

Det är vanligt att isolera husgrunden i samband med dränering, för att få optimala förutsättningar för en lyckosam isolering utan att behöva gräva upp tomten ytterligare gånger.

Kontakta oss och begär en offert. Vi svarar snabbt!

Oavsett om det gäller dränering hos privatperson eller markarbete hos förening, sker alla prisfrågor och offerter via mail. Har du frågor, besvarar vi dom gärna via telefon på 070 – 740 90 84 då det oftast går fortare.

Isolering av grund i Stockholm – lägre elräkning utan fuktproblem

När ditt hus är säkrat mot fukt skyddar du dig dessutom mot problem med exempelvis mögel, något som annars kan leda till mycket dyra reparationskostnader. Mögel kan orsaka stor skada, med spridning från källaren till andra delar av huset. När möglet väl har fått fäste är det nödvändigt att mögelsanera – ett omfattande arbete som dessutom endast löser problemen på kort sikt. Genom att isolera grunden med pordrän får du ett friskare hus, som är mer trivsamt att vistas i. Det gäller inte minst för den som exempelvis använder källaren som bostad eller kontor.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…