dränering i Stockholm

Gratis besiktning och offert

Kontakta oss så berättar vi mer!
Tel: 070-740 90 84 – E-post: fuktskydd@lagstrom.nu

Ring oss på 070 - 740 90 84

Dränering i Stockholm – med offert och fast pris

Anlita oss för professionell dränering i Stockholm. Vi är snabbt på plats för att dränera och isolera hus eller källare, oavsett var du befinner dig i Stockholm och dess kranskommuner. Vi är specialister på dränering och ditt självklara val av dräneringsföretag i Stockholm.

Hos oss får du:

 • Alltid fast pris vid dränering av hus i Stockholm
 • Gratis besiktning inför dränering av villa i Stockholm
 • Certifierade Pordrän-montörer

Börja med en gratis besiktning av husgrunden. Oavsett om källaren behöver värmeisoleras eller om fukt har trängt in via källarväggen vill du veta en kostnad. Vi ger dig en offert med fast pris!

I vår guide nedanför svarar vi på vanligt förekommande frågor kring dränering, såsom hur ofta man ska dränera hus och kostnad för dränering.

Vad betyder dränera är en vanligt förekommande fråga, både gällande arbetsprocess och vad det har för betydelse för husets välmående. Dränering har som viktigaste funktion att leda bort vatten som annars kan ge fuktskador i husgrunden. Vid en dränering runt huset grävs diken för installation av dräneringsrör, som leder bort dagvatten från tak, samt ytvatten och grundvatten.

För att hindra grunden från att utsättas för fukt måste vattnet transporteras bort från huset så snabbt och effektivt som möjligt, vilket en framgångsrik dränering gör under marken. Att dränera husgrund är alltså en preventiv åtgärd, för att skydda huset innan skadan har hunnit äga rum.

Att inte dränera hus i tid kan innebära att det drabbas av fuktskador och mögel, vilket medför mycket dyra reparationskostnader. Låt oss därför göra en besiktning för att ta reda på om det redan finns problem med fukt eller mögel.

Mögel orsakar stor skada och kan spridas från källaren till andra delar av din villa i form av mögelsporer. När möglet väl har fått fäste är det nödvändigt att mögelsanera – ett omfattande arbete som dessutom endast löser problemen på kort sikt då ny fukt ger nytt mögel så länge du inte har dränerat huset. Ofta kombineras dränering av hus med att dess källarväggar utrustas med fuktspärr, som hindrar vatten från att sugas in i väggarna.

Källaren är särskilt utsatt för fukt på grund av grundvattnet, men det är även viktigt att dränera hus utan källare, oberoende av grund. Alla hustyper bör ha en dränering som gör att vattnet rinner bort från huset.

Hur ofta man ska dränera ett hus beror bland annat på hur pass noggrant huset dränerats tidigare, husets beskaffenhet samt andra yttre faktorer. En exakt tidsintervall för omdränering av hus är därför svår att slå fast. Ett råd är därför att se över husgrunden och låta den besiktigas av en professionell besiktningsman, då och då.

Så när ska man dränera källare? Indikationer på att det är dags för dränering runt hus är bland annat:

 • Unken lukt från källaren
 • Fläckar bakom tapet eller på väggar och tak
 • Tapeten börjar bågna eller bli bubblig
 • Färg börjar flagna från väggarna
 • Allmänt fuktigare inomhusklimat i källaren

Dränering klassas som renovering och omfattas därmed av ROT-avdraget. Därmed kan 30 % av arbetskostnaden dras av upp till 50 000 kr per person. Är ni flera ägare av bostaden kan kostnaden delas upp så att ROT-avdraget maximeras. På offert från oss framgår alltid total summa samt hur mycket som förväntas dras av för ROT-avdrag.

Efter besiktning kommer vi till dig och påbörjar själva arbetet:

 • Vi gräver upp marken kring huset på en eller två sidor i taget, ner till strax under husgrunden där befintlig dränering ligger, för att frilägga grunden.
 • Därefter blästras husgrunden fri från gammal tjära, för att få ut fukten från väggen till isolerskivorna så att huset kan andas.
 • Vi lägger ner dräneringsrör med singel på botten av schaktet för att leda undan grundvattnet från huset.
 • Runt dräneringsslangen läggs singel 8-16mm.
 • En kontrollbrunn med gjutjärnslock monteras.
 • Dräneringen dras om möjligt till avlopp eller stenkista.
 • Pordrän-skivan monteras på väggen. Dessa skivor är isolerande, extremt hållbara och håller ute både fukt och väta. På detta sätt skapas dubbla skydd mot fuktskador.
 • Fiberduk och list monteras för att hålla borta jord från skivorna.
 • Dagvattenledningar kan även läggas ned så att dagvatten leds bort från grunden.
 • Till sist läggs grus och singel i dräneringsdiket varpå marken återställs med i möjligaste mån befintliga massor.

 

En väl genomförd dränering gör så att du får ett mer välmående hus. Detta genom att hålla fukt och vatten borta från marken närmast byggnaden. Rent konkret leds vatten förbi ditt hus tack vare dräneringsrör och dagvattenledningar, som leder bort dag- och markvatten från grunden istället för att vattenmassorna trycker mot husgrunden.

Eftersom alla hus är unika går det inte att slå fast ett exakt pris eller kostnad för en dränering, innan vi har gjort en besiktning. Dränering av hus och dess pris kan delas upp i arbetskostnad respektive materialkostnad. Tillgängligheten runt huset är avgörande för hur lång tid det tar med grävarbeten och montering, vilket gör att kostnaden kan variera. 

Hos oss får du alltid fast pris för dränering med offert. Du behöver därför inte oroa dig för eskalerande timkostnader.

Begär en offert. Vi svarar snabbt!

Oavsett om det gäller dränering hos villa eller fastighet hos förening, sker alla prisfrågor och offerter via e-post.

Har du frågor, besvarar vi dom gärna via telefon på 070 – 740 90 84 då det oftast går fortare.

Det går även bra att maila oss på fuktskydd@lagstrom.nu.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.
Grävskopa som används vid dränering av husgrund.

Tips efter utförd omdränering

När en omdränering av huset är färdigt finns det några saker att tänka på för att förebygga fuktskador och även för att avrinningen ska bibehållas. Bland annat är det bra att undvika blomrabatter kring huset. Det är också bra att tänka på att vattnet ska rinna bort från själva husgrunden med hjälp av fungerande stuprör och hängrännor.

Tänk på att vattnet ska ledas så långt bort från huset som det bara går. Marken runt huset bör slutta nedåt från huset, det är något som tåls att tänka på när marken sedan sätter sig efter en återfyllning.

Genom att underhålla och ta hand om sin bostad kan den bibehålla ett bra skick under många år. En kostnad för omdränering kan upplevas stor, men den kan bli mycket större om du bostaden inte får korrekt underhåller.

Ta hand om ditt hus så det inte drabbas av fuktskador eller mögel.

Dränering Stockholm – från Södertälje till Norrtälje

Anlita oss för dränering av villa, hus och fastighet i Stockholm. Vi är snabbt på plats i hela länet för att hjälpa med dräneringen, vi har expertis och rätt utrustning för utförande av arbetet. Vi är ditt dräneringsföretag för alla kommuner i länet, några av dem är Norrtälje, Södertälje, Täby, Huddinge, Bromma, Lidingö, Solna, Märsta, Sigtuna, Sollentuna, Sundbyberg och Upplands Väsby.

Vår utgångspunkt är Alvsjö och vi kan vara på plats i hela Stor-Stockholm. Har du några funderingar om vi kan hjälpa dig där du bor? Tveka inte att kontakta oss!

Dränering stockholm. Grävmasking utför dräneringsarbete runt hus

Mer än dränering av husgrund

Att genomföra en dränering kring huset och villan innebär mycket grävarbete runt tomten. Efter grävarbetet är det viktigt att se över hur isoleringen är kring husgrunden. Vi utför även det arbetet, läs gärna hur vi hjälper dig med isolering och podrän.

För villaområden i Stockholm är det viktigt att dränering av husgrunden blir ordentligt gjord. Ett blött eller fuktigt markområde skapar upphov till mögel och svamp som kan vara farligt för de som bor i huset.

Vi vet att ett hus är värdefullt och behöver omvårdnad. Låt det inte förstöras av en icke fungerande dränering.

Ring oss på 070 - 740 90 84

Ett tryggt samarbete

Vi bokar alltid ett möte med dig som är intresserad av en offert för att ta reda på markförhållanden och vilka förutsättningar som finns. Vi åker ut till platsen där en dränering inom Stockholm ska utföras och besiktar husgrunden.

Efter vårt besök lämnar vi sedan en offert som du kan kolla igenom i lugn och ro. Har du några som helst frågor kring dränering i Stockholm är det bara att kontakta oss.

Kontakta oss

Vårt mål är att erbjuda dig som kund ett snabbt, noggrant och kostnadseffektivt sätt för att få era önskemål uppfyllda.

Tveka inte att maila oss på fuktskydd@lagstrom.nu eller ringa oss på 070-740 90 84 om du har frågor om dränering, markarbete, eller isolering av husgrund i Stockholm.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Läs mer…