dränering i stockholm

Gratis besiktning och offert

Kontakta oss så berättar vi mer! Tel: 070-740 90 84

Ring oss på 070 - 740 90 84

Dränering – med fast pris

Lagström Service AB erbjuder dränering och de markarbeten som är kopplade till denna tjänst. Genom att rikta in oss främst mot dränering kan vi vara specialister inom vårt område. 

Ska källaren värmeisoleras eller har fukt trängt in via källarväggen?  

Vi är din trygga partner vid behov av dränering i Stockholm!

 • Alltid fast pris
 • Gratis besiktning
 • Certifierade Pordrän-montörer

  Kontakta oss för en gratis besiktning av grunden och därefter offert med fast pris!

Vad innebär dränering i Stockholm?

Dränering innebär att du gräver diken för att kunna leda bort eventuellt grundvatten eller ytvatten från ett område. Det kan behövas exempelvis vid byggen av gator eller vägar.

Det kan också vara nödvändigt vid en tomt där en husgrund ska byggas och vi har gedigen kunskap och erfarenhet från att dränera hus i Stockholm.

För att ha en väl fungerande fastighet är det grundläggande att hålla både husgrund och källare fri från fukt. Därför är dränering viktigt för alla typer av husgrunder. Hur dräneringen ska genomföras varierar dock beroende på vilken husgrund det är samt hur markförhållanden ser ut.

En del markförhållanden kan vara mer problematiska än andra. Till exempel är mark som består av mycket grus och sand effektiv på att leda bort regnvattnet jämfört med mark bestående av lerjord som kan orsaka problem.

Kontakta oss och begär en offert. Vi svarar snabbt!

Oavsett om det gäller dränering hos privatperson eller markarbete hos förening, sker alla prisfrågor och offerter via mail. Har du frågor, besvarar vi dom gärna via telefon på 070 – 740 90 84 då det oftast går fortare.

Efter dränering i Stockholm

När en dränering är färdig finns det några saker att tänka på för att förebygga fuktskador och även för att avrinningen ska bibehållas. Bland annat är det bra att undvika blomrabatter kring huset. Det är också bra att tänka på att vattnet ska rinna bort från själva husgrunden med hjälp av fungerande stuprör och hängrännor.

Tänk på att vattnet ska ledas så långt bort från huset som det bara går. Marken runt huset bör slutta nedåt från huset, det är något som tåls att tänka på när marken sedan sätter sig efter en återfyllning.

Genom att underhålla och ta hand om sin bostad kan den bibehålla ett bra skick under många år. Ibland kan kostnaderna kännas stora men kom då ihåg att det kan bli mycket större kostnader om du inte underhåller din bostad.

Om ditt hus drabbas av fuktskador eller mögel kommer det leda till ännu större kostnader.

Dränering med Pordrän

När vi arbetar med dränering i Stockholm använder vi Pordrän-skivan. Den har en dräneringsfunktion tillsammans med väldigt bra värmeisolering och den är även prisvärd.

Pordrän är ett material som skyddar väggen mot markvatten som kommer utifrån men också kondensfukten som skapas inifrån källaren. Där det finns möjlighet använder vi också dränklossen vid dränering i Stockholm.

Pordrän är en fuktskyddad och värmeisolerande dräneringsskiva vars celler är luftfyllda. Den har funnits på marknaden sedan 60-talet och är en välbeprövad produkt. Pordrän-skivan är unik i sin uppbyggnad eftersom varje expanderad cellplastkula i materialet är helt omsluten av ett särskilt bindemedel. Det här bindemedlet limmar samman cellplastkulorna samtidigt som det förhindrar att cellplasten absorberar vatten och fukt.

Dränering Stockholm med Pordrän-skivan

Vid dränering i Stockholm används skivan med fördel som ett värmeisolerande lager på utsidan av väggen under marken och även under plattan på marken eller under källarbjälklag. Det här gör att väggen och plattan förblir varm och torr.

Skivan skyddar väggen mot kommande markvatten utifrån och även kondensfukten inifrån källaren. Pordrän-skivan är också miljövänlig och har ingen som helst negativ påverkan på omgivningen. Dessutom är den helt neutral i förhållande till angränsande marklager och dess växtlighet.

När vi tittar på arbete som dränering Stockholm tar vi alltid dagvatten med i beräkningen, vart ska det ledas? Med hjälp av vattenkassetter (stenkista) eller kopplas till sandfångsbrunn och vidare till kommunalt avlopp.

Dräneringen kan med fördel ibland kopplas till avloppet om förutsättningarna är rätt. Den skyddande listen bör vara 10 cm under marknivå för att hindra ytvatten från att tränga in vid kraftigt skyfall. Vatten och avlopp (VA) är något som görs i samband med en dränering i Stockholm och kan vara bra att tänka på inför planeringen.

Egenskaper hos pordrän-skivan

 • Fuktskyddande
 • Värmeisolerande
 • Dränerande
 • Kapillärbrytande
 • Stötupptagande
 • Miljövänlig
 • Typgodkänd

Ring oss på 070 - 740 90 84

Ett tryggt samarbete

Vi bokar alltid ett möte med dig som är intresserad av en offert för att ta reda på markförhållanden och vilka förutsättningar som finns. Vi åker ut till platsen där en dränering inom Stockholm ska utföras och besiktar husgrunden.

Efter vårt besök lämnar vi sedan en offert som du kan kolla igenom i lugn och ro. Har du några som helst frågor kring dränering i Stockholm eller isolering av husgrund är det bara att kontakta oss.

Kontakta oss

Vårt mål är att erbjuda dig som kund ett snabbt, noggrant och kostnadseffektivt sätt för att få era önskemål uppfyllda.

Tveka inte att maila eller ringa oss på 070-740 90 84 om du har frågor om dränering, markarbete, eller isolering av husgrund i Stockholm.